grisen
Okej, jag läste nyss aftonbladet där det stod om vanvård igen.
Så säger jordbruksminitern Eskil Erlandsson.
Men vilket många inte verkar förstå är att det är sant det som han säger. Vanvårdade grisar slaktas inte. En Normal lastbilschafför skulle inte ens släppa på en vanvårdad gris på en bil. Och det är en veterinär som kontrollerar alla grisar också. Om nu någon gris med t.ex ledinflamation eller nåt skulle missas eller som bara inte syns utanpå så blir den ändå inte slaktad. Då blir den kaserad.
Jag är självklart inte för det som skrivs, om t.ex det när kultingarna äter på suggans sår.
Sånt kan självklart hända, men skulle det vara på gården jag jobbar på så skulle jag flytta suggan ifrån kultingarna och behandla den. Det tror jag att dom flesta gårdarna skulle göra. Men det finns ju såklart idioter.
Men han som ägde just den gården kanske inte hade upptäckt det. Det kan gå så sjukt fort att sånt händer. Från ena dagen till andra, och då har kultingarna redan käkat så det ser allvarligare ut än vad det är.
Då kanske folk undrar, varför käkar dom på suggan då? Mitt svar är för att grisar är asätare, det behöver inte vara för att dom har så tråkigt så dom ger sig på suggan.
Så jag håller med Eskil Erlandsson lite, man kan äta skinka utan att tro att just den skinkan man äter har blivit vanvårdad.
”Jag äter skinka med gott samvete”
Så säger jordbruksminitern Eskil Erlandsson.
Men vilket många inte verkar förstå är att det är sant det som han säger. Vanvårdade grisar slaktas inte. En Normal lastbilschafför skulle inte ens släppa på en vanvårdad gris på en bil. Och det är en veterinär som kontrollerar alla grisar också. Om nu någon gris med t.ex ledinflamation eller nåt skulle missas eller som bara inte syns utanpå så blir den ändå inte slaktad. Då blir den kaserad.
Jag är självklart inte för det som skrivs, om t.ex det när kultingarna äter på suggans sår.
Sånt kan självklart hända, men skulle det vara på gården jag jobbar på så skulle jag flytta suggan ifrån kultingarna och behandla den. Det tror jag att dom flesta gårdarna skulle göra. Men det finns ju såklart idioter.
Men han som ägde just den gården kanske inte hade upptäckt det. Det kan gå så sjukt fort att sånt händer. Från ena dagen till andra, och då har kultingarna redan käkat så det ser allvarligare ut än vad det är.
Då kanske folk undrar, varför käkar dom på suggan då? Mitt svar är för att grisar är asätare, det behöver inte vara för att dom har så tråkigt så dom ger sig på suggan.
Så jag håller med Eskil Erlandsson lite, man kan äta skinka utan att tro att just den skinkan man äter har blivit vanvårdad.
Kommentarer
Trackback